Terug naar overzicht

Yves De Smet

Trainer

Trainer Yves De Smet - School of Creative Thinking

“In God we trust. All others bring data.”

Een passend citaat bij wie Yves De Smet is, zijn misschien wel de woorden van Deming, met een knipoog naar de wetenschappelijke studie van creativiteit: “In God we trust. All others bring data.”

Yves is natuurkundige van opleiding en behaalde een doctoraat met de studie van wat er zich afspeelt daar waar de fysische, microscopische wereld overgaat in de chemische, nano-wereld. Zo is hij destijds als pas afgestudeerde en ‘als van nature’ de chemische industrie binnengewandeld. Dat is inmiddels vele jaren en rollen geleden. 

Er lopen twee rode draden in Yves zijn loopbaan. De eerste is zijn interesse om te begrijpen waarom ‘ons product’ waardevol is voor een klant of eindgebruiker – zowel de wetenschappelijke als de zakelijke kant van het verhaal. De tweede is zijn passie voor innovatie, en in het bijzonder de beginfase van vernieuwing: het vinden en verbeteren van ideeën die kunnen leiden tot positieve verandering. Die passie en het aanwakkeren ervan gedurende zijn MBA studies hebben geleid tot een nog steeds groeiende bibliotheek over creatief denken, en een Master of Science degree in Creativity and Change Leadership uit Buffalo, New York.

Momenteel is Yves voltijds Sustainability en R&D Manager en daarnaast deeltijds gastdocent aan Vlerick Business School (Leuven) en Erasmus Hogeschool (Brussel) voor Idea Generation en Business Creativity.

Linkedin

Onze trainers