School of Creative Thinking-Methoden en modellen-TIM

Torrance Incubation Model

Voor het ontwerpen van onze opleidingen maken we gebruik van het ‘Torrance Incubation Model of Teaching and Learning, kortweg TIM. Oorspronkelijk gecreëerd door Paul Torrance en doorontwikkeld door Mary Murdock -één van Torrance’s studenten- en Susan Keller-Mathers aan het International Center voor Studies in Creativity.

Het Torrance Incubation Model past perfect bij leren door samen te werken en te doen en ook bij de filosofie van een leven lang leren. Het gebruik van TIM maakt de opleidingen van de School of Creative Thinking erg interactief en ervaringsgericht. Je kunt wat je leert verbinden aan je eigen situatie. En als je individueel graag dieper op een bepaald aspect ingaat, dan reiken we daar manieren voor aan. Het vraagt om uit je comfortzone te gaan. En dat is waar je leert.

School of Creative Thinking-Methoden en modellen-CPS model

Creative Problem Solving model

Voor het oplossen van problemen met de creatieve mindset maakt de School of Creative Thinking gebruik van het Creative Problem Solving (CPS) model. Eén van de eerste versies van het model is in de 20e eeuw ontwikkeld door Alex Osborn en Sid Parnes. Van een lineair model is het CPS doorontwikkeld tot een flexibel model waar je door heen kunt navigeren tijdens het proces van probleemoplossing of bij het realiseren van een wens of doel. Ook is het model uitgebreid met denkvaardigheden en gevoelsstaten die je helpen om productief te denken in een bepaalde fase van het proces.

School of Creative Thinking-Methoden en modellen-Foursight profile

FourSight denkprofiel

Innovatie vraagt om patroondoorbrekend denken: een mix van inzicht, verbeelding, analyse en actie. FourSight® is een patroondoorbrekend denkprofiel dat bestaat uit vier verschillende denkstijlen. Dankzij meer dan 15 jaar praktijkervaring en onderzoek, meet dit eenvoudige, maar krachtige instrument jouw voorkeur voor verschillende onderdelen van het patroondoorbrekende denkproces. Het maakt in het bijzonder duidelijk aan welk type denken jij, of je groep of organisatie, van nature de voorkeur geeft en waar je winst kunt behalen.

FourSight® is ontworpen om innovatie te stimuleren. Meer informatie over FourSight® vind je op hun website. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij hebben gecertificeerde FourSight® facilitators die je kunnen vertellen hoe en wanneer dit instrument in te zetten.

School of Creative Thinking -Methoden en modellen-Systeemmodel Creatieve Verandering

Systeemmodel van de Creatieve Verandering

Het Systeemmodel van de Creatieve Verandering geeft handvatten waar je op kunt sturen om een verandering te leiden en regie over het veranderingsproces te houden. Het model is in 2005 ontwikkeld door Gerard Puccio, Mary Mance en Mary Murdock. Branko Broekman heeft het model aangepast voor toepassing in de opleidingen Creatief Leiderschap. Met het Systeemmodel van de Creatieve Verandering houd je overzicht over de relaties tussen het individu, de omgeving, het proces en het resultaat en hoe deze elkaar beïnvloeden. Het laat zien dat verandering niet stopt bij implementeren alleen.

Meer informatie nodig?

Vul het formulier in voor meer informatie.
Of bel ons, ons telefoonnummer is
+31 643 720 840

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.