Aan de basis van creatief denken

Vanuit een wetenschappelijke basis biedt de School of Creative Thinking je concrete toepasbaarheid in onze opleidingen. Door de relatie met de faculteit Creativity and Change Leadership van de State University of New York in Buffalo blijven we actueel en zijn we nauw betrokken bij onderzoek en ontwikkeling van het vakgebied.

Creatief denken leer je vooral door doen. De School of Creative Thinking ontwerpt daarom de opleidingen met de methodiek van het Torrance Incubation Model en de theorie van accelerated learning. Inhoudelijk speelt het Creative Problem Solving model een belangrijke rol, evenals het Systeemmodel van de Creatieve Verandering. Als het gaat om persoonlijke creativiteit en hoe je samenwerkt in het creatieve proces, maken we gebruik van het FourSight denkprofiel.

De School of Creative Thinking is er trots op voort te kunnen bouwen op het werk van vele wetenschappers en professionals. En we dragen bij aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied.

Meer weten over leermethoden?

Onze trainers

Verandering is een gegeven in ons leven. En creatief denken is essentieel in verandering. De situaties waarin je creativiteit toepast zijn talrijk en divers. Dat zie je terug in het palet van trainers voor onze opleidingen. De School of Creative Thinking werkt samen met ervaren professionals uit Vlaanderen en Nederland. Hun achtergrond is verschillend, evenals hun aandachtsgebied. Of het nu Design Thinking, Productinnovatie, Organisatieverandering, Leiderschap, Groepsdynamica, Deep Democracy of Meervoudige Intelligenties is. Vanuit verschillende disciplines en expertises dragen de trainers bij aan de kwaliteit van onze opleidingen.

Trainers

Onze rijke historie

Van twee pionierende professoren in de jaren zeventig zijn we in de 21e eeuw uitgegroeid tot een School met een internationaal netwerk. In 1977 richtten Pros Vanosmael en Roger De Bruyn het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD) op, een spin-off van de Universiteit van Antwerpen. Al bij de eerste wetenschappelijke publicaties over toegepaste creativiteit waren deze universiteitsprofessoren gefascineerd en overtuigd van zowel de kracht als de noodzaak van creatief denken. Talloze organisaties en professionals haalden bij COCD inspiratie en handvatten voor het ontwikkelen en benutten van hun creatieve mogelijkheden. De opleidingen groeiden uit tot dé referentie voor wie professioneel met creativiteit aan de slag wil gaan. En dat geldt vandaag de dag nog steeds voor de School of Creative Thinking.