Terug naar overzicht

Mystery Mindcamp Amsterdam

School of Creative Thinking - Artikel - Mystery Mindcamp Amsterdam 2020

Mijn vriendin en ik gingen op Mystery Mindcamp. Wat is dat? Ik had geen idee, maar Branko Broekman was mede organisator, dus wie weet hoe leuk.

En inderdaad het was een “low-risk, high return event” -kom daar eens om- “where you can come to play, learn and connect for a few hours”. Best veel mensen deden mee. Dus voor we ’t wisten hadden we een groepje gevormd met een leuke Amstelveense Engelse die Nederlands sprak met een Duits accent en chief awareness and consciousness coach is, een vreselijk grappige Kazachstaanse en nog een internationale dame waarvan ik alleen de voornaam weet.

We kozen een “moonshot”, iets far aways om over te dromen zoals “good health and wellbeing”, vertaalden dat in een vraag “it would be great if”.. al kennismakend en lopend langs de flamengo’s en lepelaars van Artis naar Micropia. Daar verzonnen we een oxymoron (schijnbare tegenspraak) en liet ieder zich door het museum inspireren hoe de natuur een oplossing geeft op de vraag. Ik was nog nooit in Micropia geweest, leuk om er op deze manier te zijn.

Heel leuk vond ik de borrel achteraf omdat ik aan de klets raakte met een vrouw die een psychosesimulator had gemaakt waar politieagenten hulpverleners en God weet wie kunnen ervaren hoe het is. Gebaseerd op onderzoek en ervaringsverhalen. En zo waren er nog meer mensen met interessante verhalen. Kortom mocht ’t weer eens zijn, dan is het wel een aanrader!

Ernee ten Anscher

 

* De eerste Mystery Mindcamp in Amsterdam was op 24 januari 2020.