Terug naar opleiding

Dinemarie Anholts

Trainer

Trainer Dinemarie Anholts - School of Creative Thinking

"Inspiration exists. But is has to find you working."

Als klein meisje was Dinemarie’s favoriete sprookje ‘The Wizard of Oz’. Een prachtig verhaal over een meisje dat in een fantasiewereld belandt en daar gezien wordt als een held. Ze wil de plaatselijke Munchkins (een soort dwergjes) redden van de boze heks en de weg naar huis weer vinden. Daarvoor moet ze bij de tovenaar zijn. Ze volgt de Yellow Brick Road, maakt onderweg vrienden, overkomt obstakels en doet ontdekkingen. Aangekomen bij de tovenaar, roept hij uit: maar je hebt de oplossing al die tijd al bij je! De rode schoenen aan haar voeten blijken toverkracht te hebben.

Precies dat gelooft Dinemarie ook: Dat mensen een creatieve denkkracht in zich hebben waarmee ze succes kunnen bereiken! In haar vak van projectmanager waar steeds meer aandacht is voor methodes en technieken, brengt ze de creatieve menskracht terug. Zo worden er betere oplossingen gevonden en grotere resultaten geboekt die vooraf niet eens mogelijk lijken.

Zoals het sprookje van ‘The Wizard’ verloopt haar loopbaan overigens ook. Ze is op reis en komt gaandeweg tot ontdekkingen. Zo ontdekte ze in haar 22 jaar als projectmanager dat de grootste succesfactor in projecten een sterk team met een groot oplossen vermogen is. En dat het vormen van zo’n team veel meer te maken heeft met luisteren, nieuwsgierig zijn, verbinden en activeren dan met methodes.

Maar de allergrootste ontdekking was toch de kracht van Creatief Denken, en wat dat aan probleemoplossend vermogen oplevert.

 

*Quote is van Pablo Picasso

Linkedin

Onze trainers