Terug naar opleiding

Karel Witteveen

Trainer

Trainer Karel Witteveen - School of Creative Thinking

"If writing did not exist, what terrible depressions we should suffer from"

Karel houdt van Japan, van de Japanse manier van ontwerpen, schrijven en denken. En Karel houdt van creativiteit. Hij ontwikkelt en geeft trainingen en workshops waarbij hij deelnemers via creatieve technieken op andere manieren naar onderwerpen en situaties laat kijken. Daarbij gebruikt hij regelmatig Japanse literaire genres als haiku, renga en het handpalmverhaal.

Zijn twee passies zie je terug in Karel’s professionele activiteit. Al ruim 23 jaar werkt hij als zelfstandig trainer creatief denken en schrijven. In 2018 richtte hij de EnsōSchool in Amsterdam op waarmee hij de Japanse cultuur en hun manier van doendenken wil introduceren aan professionals.

Karel is auteur van ‘Van idee naar tekst: Creatief denken en schrijven voor professionals’ en van ‘Creatief Schrijven’. Hij studeerde journalistiek en geschiedenis. Studies waarin hij volop kon analyseren, structureren en beschrijven. Karel houdt van raadsels en van samen het antwoord bedenken. De vraag die hem al zijn hele carrière bezighoudt: wat is er eerder het idee of de taal? Puzzel je met hem mee?

 

* Quote is van Sei Shōnagon

Linkedin

Onze trainers