Terug naar overzicht

COCD positioneert zich als School of Creative Thinking

Managing partners - School of Creative Thinkin

Na 45 jaar verandert het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD) van naam. Vanaf 5 oktober 2021 gaan we verder als School of Creative Thinking.

Als iets duidelijk geworden is tijdens de pandemie, dan is het wel dat iedereen profijt heeft van creatief denken en het leren omgaan met verandering. Al vele jaren leren we hoe je originele oplossingen voor complexe en niet-alledaagse vraagstukken bedenkt en hoe je de creatieve mindset faciliteert. Met de nieuwe positionering gaat de School of Creative Thinking nog meer mensen helpen te vertrouwen op hun eigen creativiteit.

Creatief denken, dé competentie van de toekomst
De pandemie heeft de mens op verschillende manieren op zijn creativiteit aangesproken. Het World Economic Forum noemde het voor de crisis al de belangrijkste skill van de toekomst. Andere skills die werden genoemd zijn mentale weerbaarheid, anticiperen en variëren; allemaal in essentie creatieve skills. Het is een levenscompetentie die je in vrijwel elke situatie weerbaarder maakt. In onze steeds sneller veranderende wereld daarom dé competentie van de toekomst.

Wetenschappelijk fundament voor de praktijk van nu
Met haar wortels in de Universiteit Antwerpen stond het COCD eind jaren zeventig aan de basis van de theorie voor creatief denken en opleiden zoals we dat nu kennen. Het begon als wetenschappelijke nieuwsgierigheid over de bron van ons denken en leren. Via workshops vond het organisch zijn weg naar het bedrijfsleven en de praktijk. In de afgelopen jaren is onze maatschappij bijna onherkenbaar veranderd. De theorie waarop de School of Creative Thinking gebouwd is blijft echter overeind en is relevanter dan ooit.

Nu is het tijd voor een update van het eigen fundament. Met de nieuwe naam komt ook een nieuwe visuele identiteit en website. Ook hebben we het aanbod van opleidingen vernieuwd. Want leren omgaan met je creativiteit, daar wordt iedereen beter van.

 

– Branko Broekman en Conny van der Wouw
Managing partners van de School of Creative Thinking