Terug naar overzicht

Jeroen van der Weide

Trainer

Trainer Jeroen van der Weide - School of Creative Thinking

"Als je omgaat met creativiteit word je er ook door besmet"

Jeroen vindt het fascinerend om te zien hoe verschillend mensen omgaan met creativiteit. Hoe ze elkaar soms beperken en hoe bevrijdend het kan werken wanneer ieders talent volledig wordt aangesproken. Culturele verschillen of organisatievormen zijn ook sterk van invloed op het al dan niet stimuleren van een creatief klimaat. 

Noem hem een creative consultant, strateeg of design thinker. Het blijft soms lastig om die creatieve motor die hem dagelijks in beweging houdt, goed te omschrijven. Het belangrijkste is dat Jeroen zijn creativiteit inzet om organisaties te helpen bij hun vernieuwingsvraag. Hij onderzoekt graag met hen hoe de voorwaarden voor innovatie kunnen verbeteren. 

De creatieve motor zet hij ook in om zijn artistieke gedachtestroom vorm te geven. Jeroen heeft geen vaste materiaalkeuze. De ene keer is het grafiek, de volgende keer schilderen of drie dimensionaal. Hij noemt het ArtSurfing. Zo creëert hij steeds weer nieuwe ontmoetingen waar hij inspiratie uithaalt en zichzelf opdrachten geeft. Want “als je omgaat met creativiteit word je er ook door besmet”.

Linkedin

Onze trainers