Terug naar overzicht

Marieke van Dijk

Trainer

Trainer Marieke van Dijk - School of Creative Thinking

“Be Creative. Have Fun. Make History.”

De inzet van je creatieve breinkracht levert plezier en resultaat. En Marieke stimuleert mensen en organisaties om die breinkracht optimaal te gebruiken. Creativiteit is namelijk een keuze. Een keuze om vaststaande denkpatronen te doorbreken. Elke dag opnieuw.

Uit het boek ‘Creativity’ van Mihaly Csikszentmihalyi blijkt dat zeer creatieve mensen meerdere projecten tegelijk hebben lopen, waardoor kennis uit het ene domein tot ideeën leiden in het andere domein. Voor Marieke een goed ondersteunend verhaal voor alle projecten en initiatieven waar ze zich mee bezighoudt. Ze leert studenten van Avans Hogeschool creatief denken, helpt ondernemingen hun dna te vertalen naar een passende merkstrategie en adviseert organisaties hoe succesvoller te zijn met veranderen en vernieuwen. Om maar enkele projecten te noemen. Marieke creëerde LEERkracht, een methode om in het onderwijs te leren hoe je je continu blijft ontwikkelen in een alsmaar veranderende omgeving. De methode is gericht op zelfkennis, creativiteit en flexibiliteit. Marieke is ook initiatiefnemer van Nationale Lummeldag op 15 april en bedenker van #Plukidee (een idee te waardevol om niet te delen). In haar vrije tijd is ze actief met haar 6-koppige gezin en duikt ze in andere, verrassende personages als toneelspeelster.

Vernieuwen, leren en ontwikkelen lopen als een rode draad door Mariekes leven. Ze is oorspronkelijk opgeleid als communicatiedeskundige en volgde bij de School of Creative Thinking (toen nog Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken) de opleidingen Basis en Verdieping Toegepaste Creativiteit. Daarnaast is ze gecertificeerd Foursight® mindset Facilitator. Toen ze tijdens de basisopleiding in aanraking kwam met creatief denken dacht ze twee dingen:

“Eén: Waarom wist ik dit niet eerder?”

“En Twee: Dit moet iedereen weten.”

En dat is Marieke gaan doen …

Linkedin

Onze trainers