Terug naar overzicht

Marcel Stolk

Trainer

Trainer Marcel Stolk - School of Creative Thinking

"Unser kopf ist rund, damit das Denken, die Richtung wechseln kann"

Creatief denken is de kern en de pret van Marcel’s professionele activiteiten. Dat ontdekte hij in zijn opleiding Industrieel Ontwerpen in Delft. Daarna bouwde hij dat uit door opleidingen bij de School of Creative Thinking te volgen en zelf te geven als trainer. Van de basis beginselen van het creatief denken tot de gevorderde facilitator opleiden kun je aan Marcel overlaten.

Trainen is één, maar praktisch toepassen van creativiteit is zijn andere passie. Marcel’s hart gaat sneller kloppen als hij bij het begeleiden van een brainstorm het resultaat van de creatieve acties ziet en dit daarna ook geïmplementeerd wordt. Bij serieuze creativiteit moet natuurlijk wel gelachen worden.

Creativiteit is ook een fantastisch excuus om met allerlei soorten mensen te verbinden en te werken. Van ervaren politiemensen tot gepokt en gemazelde journalisten, van dynamische gemeente ambtenaren tot succesvolle retail-ondernemers en natuurlijk met ‘zijn’ studenten. Marcel werkt met studenten Industrieel Product Ontwerpen op de topopleiding IPO van de Hogeschool Rotterdam. Het creatief zelfvertrouwen bij hen te versterken is daar zijn uitdaging.

Om naast het creatieve brein de hele mens (en zichzelf) beter te begrijpen volgde Marcel de opleiding Generatief Leiderschap bij het Center for Generative Leadership. Hij woont in Amsterdam met Marieke en hun drie prachtige zonen. Marcel houdt lichaam en geest in beweging met leven lang leren, Chi Kung, sportschool en langs de branding rennen.

 

* Quote is van Francis Picabia

Linkedin

Onze trainers