Terug naar overzicht

Robert Verheule

Trainer

Avatar Trainer Robert Verheule - School of Creative Thinking

“The leadership instinct you are born with is the backbone. You develop the funny bone and the wishbone that go with it.”

Robert Verheule houdt zich bezig met leiderschapsreflexen. Leiderschapsreflexen zijn die reflexen die bij anderen volgreflexen oproepen. Als begeleider van groepen volgen de deelnemers je zonder weerstand te voelen als je ze bijvoorbeeld vraagt even voor zichzelf in stilte na te denken of juist geeltjes met gekke ideeën te plakken op een bord. Ze accepteren je als leider vanuit het vertrouwen dat jij een goede leider bent die hun aller belangen dient. En dus als je ze vraagt even in een kringetje te komen staan, staan ze automatisch op.

Maar hoe weten ze dat nou, dat jij een goede leider bent? Deze vraag staat centraal in Robert’s zoektocht die leidt langs neurologie en cognitieve psychologie, naar de meest basale reactiepatronen van ons als reptiel of zoogdier. Want hierin liggen de leiderschapsreflexen verankerd en dus de basis voor goed leiderschap.

Robert geeft workshops en trainingen in leiderschapsreflexen, coacht anderen bij het uitoefenen van hun vak en begeleidt groepen bij brainstorms en visietrajecten.

 

* Quote is van Elaine Agather

Linkedin

Onze trainers